Hvilket maurmiddel er det beste?

24. februar 2022 by Ingen kommentarer

Et maurmiddel som fungerer… Hvis du ikke har rett kunnskap, kan det være svært vanskelig å velge riktig maurmiddel til rett plass. Du kan enkelt bli kvitt maurproblemet ditt ved å lese vår lett-å-følge guide.

Insektsmidler som håndterer måten insekter lever på er best. Arbeiderne i et maursamfunn er alltid ute og samler mat som samfunnet kan konsumere. Denne maten kan brukes til å eliminere hele maurkolonien hvis den inneholder et effektivt maurmiddel.

Å velge et maurmiddel: hva du bør vurdereMaur kan forårsake skade på menneskers boliger ved å angripe en struktur for å forårsake ubehag. Blant deres forurensninger er bakterier og sykdomsfremkallende organismer, som salmonella. Hjemmet ditt kan gi vann, mat og husly til maur. Myrekolonier oppsøker fuktige steder hvor de kan bosette seg under forhold de anser som bidrar til å overleve. Det er svært vanlig at maurangrep i bygg og anlegg er forbundet med høy luftfuktighet. Det er rikelig med mat og beskyttelse mot elementene som oppmuntrer maur til å slå seg ned.

maurmiddel mot maur

Hvis du planlegger å bekjempe maur, identifiser arten du skal bekjempe før du kjøper et middel. Det finnes mange sukkermaur (svartjordmaur) og skogmaur i Norge. Er det reir eller reir i området? Har det vært sporadisk aktivitet? Innendørs eller utendørs, hvor holdes aktiviteten?

I Norge er skogmaur den vanligste arten. Alle de samme midlene er tilgjengelige for å fjerne skogmaur selv, men i større mengder. Et maursamfunn med både svermer og arbeidere fungerer godt. Å bygge et rede innebærer å gnage hull i vegger, gulv og tak. De etterlater vanligvis hauger med sagflis når de flytter materialene ut av veggen.

Sukkermaur, som også er kjent som svarte jordmaur, elsker søt mat. Om våren vandrer den ofte inn for å jakte på mat, men forsvinner raskt. Det er et sikkert tegn på at det er et maursamfunn inne i hjemmet dersom det blir funnet levende maur inne om vinteren. Høsten får maur til å sove;men husets varme vekker dem tidlig i troen på at våren har kommet.

Derfor er det viktig å begynne å ta skritt så raskt som mulig for å forhindre at dette utvikler seg unødvendig. Det er et faktum at svart jordmaur trives i høy luftfuktighet, så når de hekker inne i en struktur, er det ofte et fuktig miljø. Hekkemaur kan skade stukkatur eller isoporisolasjon, tre som er fuktet eller fuktskadet treverk.

Maurmidlersom fungerer for alle typer maur.Mer om maurmiddelTo typer insektmiddel er tilgjengelig. Direktekontaktdrap og forgiftet agn er vanlige former for giftstoffer i pulver og spray. De består vanligvis av pyretroider, et kjemikalie som raskt dreper maur og frastøter maur raskt. Et område behandlet med denne typen insektmiddel vil sannsynligvis forbli fritt for maur i en periode når plantevernmiddelet er påført.

Denne typen insektmiddel vil ikke forårsake smittsom sykdom i maursamfunn. Bare en liten prosentandel av arbeidere og maurtuer vil bli drept.

På den annen side, hvis samfunnet / reiret er avdekket, så er dette et åpenbart førstevalg av plantevernmiddel.

Forgiftet agn kommer i væsker, geler og granulat. For å spre plantevernmidler i hele samfunnet, utnytter disse insektmidlene maurens atferdsmønstre. I reir spres gel og flytende formuleringer lettere til larver og andre skadedyr. Granulat kan også være et godt alternativ dersom du ikke klarte å avdekke reiret. Når du ikke er sikker på hvor reiret er, er et agn vanligvis det beste alternativet.

Bør man bruke hjemmegjort maurmiddel?Du kan ikke blande sammen et godt plantevernmiddel hjemme på kjøkkenbenken. Disse midlene bør blandes sammen med insektdrepende kjemikalier, hvis de skal fungere optimalt. De finnes, men å blande dem sammen selv vil være vanskelig og dyrt.

Anbefalt middel mot maurÅ bruke riktig maurmiddel på rett sted kan være svært effektivt. Hvis en insektspray eller et pulver dreper insekter ved kontakt, er det best å bruke et forgiftet agn. Det trengs bare en liten mengde gift for å drepe en stor mengde maur med forgiftet agn. En kontaktmorder vil bruke en stor mengde gift for å drepe et lite antall maur. Det er best å kjøpe en maurmiddel fra en butikk som også instruerer deg om hvordan du bruker den riktig. Nettbutikken Skadedyrproffen gir både flott maurmiddel og god kunnskap.

I forhold til å bruke et maurmiddel inne i husetEt forgiftet agn er nødvendig i ALLE tilfeller der det ikke er påvist reir. Velg alltid ferdigfylte bokser fremfor rør når du velger agn. Tuber vil alltid være ferskere enn ferdigfylte agnbokser som har stått på en hylle i mange år. Hvis forgiftet agn må brukes inne, er det best å bruke det som gel eller væske.

For å avdekke maurstier er det best å plassere agn i begynnelsen av stien. I tilfelle det går en sti fra verandadøren til kjøkkenet, bør du kanskje plassere agn utenfor verandadøren i stedet for på kjøkkenet?

Forutse ut

Men hvis du bare har observert spredt aktivitet og ikke klarer å finne tuaen, er agn det beste alternativet. Til info om dette. Det er best å konsumere gelé eller flytende form, men utenfor kan disse raskt brytes ned. Det bedre valget vil sannsynligvis være granulert agn. Dette vil også være en mye rimeligere variant å bruke. Ettersom stoffet spres til mange lokalsamfunn og vil ha store mengder utenfor, vil det være flere utenfor.

I tilfelle du trenger å lage maur agn selv eller bruke en insektspray, bør du ha flere typer tilgjengelig. Hver type maur har sine egne preferanser for mat. Følgelig må du teste en rekke ender for å finne ut hva maurene dine foretrekker.

Det er ikke tilrådelig å bruke store mengder agn ved bruk. Det er en god tilnærming å være tålmodig og å fylle på når flasken er tom. Ett eller to gram i små dråper er et godt sted å begynne.


Ved bruk av granulert agn kan en teskje hver 3. meter gi en god start.

Sjekk daglig for å se om det ikke er åte.